Honden

Honden zijn van harte welkom op Serre Long, maar ruim wel – net zoals thuis – het visitekaartje van de hond netjes op. Honden mogen bij ons los rondlopen. Het terrein is echter niet omheind. Wel vragen wij u rekening te houden met andere gasten en hun eventuele huisdieren. We rekenen € 20,= extra schoonmaakkosten.

TIP: houd uw hond in de gaten bij het vallen van de avond. Vossen en zwijnen laten zich dan zien en honden met een jachtinstinct rennen graag hun neus achterna!

Preventie en inentingen

Als u uw huisdier mee wilt nemen, houd dan rekening met de volgende zaken.

  • Verplicht:
    Uw huisdier moet gechipt zijn, dan wel een tatoeage hebben. Verder is een medisch paspoort nodig met een verklaring van ‘goede gezondheid’ en een inenting tegen rabiës (hondsdolheid). De inenting moet minimaal 21 dagen vóór vertrek zijn gegeven! De inenting is daarna drie jaar geldig.
  • Dringend advies:
    Het is zeer aan te raden de hond twee weken vóór vertrek te voorzien van een band dan wel een pipetje die uw hond niet alleen beschermen tegen vlooien en teken, maar ook tegen de ziekte die wordt overgebracht door een zandvlieg die voorkomt in landen rond de Middellandse Zee. Deze zandvlieg kan de gevaarlijke ziekte Leishmaniasis overbrengen. Het pipetje en de band blijven hun werking 3 maanden behouden.

Bijvoorbeeld: pipetje van Advantix of Scalibor band.