Maison Pluche Royal

  • 4 volwassenen en 2 kinderen / 100 m2
  • twee slaapkamers:
    • slaapkamer 1, een tweepersoonsbed en
    • slaapkamer 2, een tweepersoonsbed en twee losse bedden

Maison Pluche Royal is een van de meest karakteristieke huizen van Serre Long. Dikke muren, robuuste balken en een stenen trap vormen de ingrediënten voor deze Provençaalse ‘Bergerie’.

Het huis heeft een grote lichte woonkeuken die in open verbinding staat met de iets lager gelegen ruime zitkamer. De badkamer en een apart toilet bevinden zich eveneens op de begane grond. De badkamer heeft een dubbele wastafel en een ruime douche.

Aan de keuken grenst het terras waar de eerste zonnestralen van de dag binnenkomen. Het terras kan worden afgesloten, wat prettig kan zijn voor een peuter of een hond. Om de zon niet te hoeven missen, gaat de tuin van Pluche Royal op een lager niveau verder. Daar staan twee ligbedden en een picknicktafel.

De slaapkamers liggen op de eerste verdieping. Er is een tweepersoonskamer en een ruim slaapvertrek met een tweepersoonsbed en twee losse bedden.

Een krachtige houtkachel houdt het huis in de winter heerlijk warm.

Wie of wat is Pluche Royal? Pluche was de trouwe viervoeter (schapendoes) en oogappel van onze tante. ‘Royal’ hebben wij er/aan toegevoegd toen we het huis renoveerden.