Domaine Serre Long ligt in een schitterende omgeving met pittoreske dorpjes en imposante natuurgebieden. Door het aangename Middellandse Zeeklimaat schijnt de zon hier bijna altijd.

Zo’n vier kilometer ten zuiden van Serre Long ligt het karakteristieke dorpje La Garde Freinet. Een levendig dorp met winkeltjes en restaurants. En met kleine, kronkelende omhoog klimmende straatjes.

Halverwege de route naar Saint Tropez komt u het bloemrijke kunstenaarsdorp Grimaud tegen. Het mooie Grimaud en dorpjes als Gassin, Ramatuelle, Collobrières en Cogolin weerspiegelen stuk voor stuk het oudste deel van de Provence.

Ten noorden van Serre Long ervaart u het rustige en uitgestrekte landschap van de Provence, met plaatsjes als Le Thoronet, Lorgues, Cotignac en Salernes.

In La Garde-Freinet, maar ook in diverse omliggende dorpen worden regelmatig markten gehouden. Het is heerlijk om langs marktkramen met Provençaalse stoffen te slenteren en de heerlijke geuren van de verse kruiden op te snuiven. Of om te snuffelen op een van de gezellige antiekmarkten (brocantes) en/of rommelmarkten (puces). Een speciale aanrader is de puce tussen Grimaud en Saint Maxime op zondag. Dat is elke keer weer een ware belevenis.

De Provence grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee. Dat betekent dat er allerlei fijne stranden zijn. Vanaf Serre Long is het zo’n 25 kilometer naar Saint Tropez. De leukste stranden liggen net ten oosten van Saint Tropez, richting Ramatuelle. Daar zijn diverse opgangen naar de zee.