Serre Long is vanaf 1959 in Nederlandse handen. Het echtpaar Arend en Puck Jacobs (oom en tante van Piet) kocht Serre Long met het doel zich permanent in Frankrijk te vestigen. Ze maakten van Serre Long een vakantieplek voor natuurminnende campinggasten. Totdat de gemeente daar halverwege de jaren ’70 een stokje voor stak. Het houden van een camping werd verboden vanwege het gevaar voor brand in dit mooie maar kwetsbare natuurgebied. Puck liet zich niet ontmoedigen en verlegde haar aandacht van de camping naar de stenen en begon samen met campinggasten aan de renovatie van de gebouwen.
Puck & Arend hebben gouden tijden beleefd op Serre Long. De grappige namen die de huisjes hebben meegekregen, herinneren aan de diverse huisdieren van Puck en Arend. Bijvoorbeeld schapendoes Pluche, geit Pepette, en kleine grijze poes Pluis. Niet maison Mini; dat huis is genoemd naar een vriendin van Puck die haar zo geholpen heeft bij de wederopbouw van het gelijknamige huis na de brand.

In 2001 hebben wij, Piet en Sietske, Domaine Serre Long van Puck gekocht. Serre Long was toen en is dat heden ten dage nog steeds: Een oase van rust. Wij hebben daar ‘comfort’ aan toegevoegd door beetje bij beetje de karaktervolle huizen, het interieur en de technische zaken ter hand te nemen. Serre Long is een waar paradijsje. Wij nodigen u van harte uit om dat te komen ervaren!

Piet & Sietske Bon

onsserrelong1