Wandelen

In de directe omgeving van Serre Long zijn diverse wandelroutes uitgezet. Tijdens zo’n wandeltocht maakt u vast gebruik van een brug uit de Romeinse tijd.

Vanuit Serre Long wandelt u via een breed wandelpad door de heuvels in een klein uur naar La Garde-Freinet.

U kunt ook wandelen vanuit La Garde-Freinet, bijvoorbeeld naar het oude fort of naar het kruisbeeld. Een klauter- en klimuitdaging.

https://www.france-voyage.com/frankrijk-tochten

Fietsen

Genieten van de natuur kan ook op de mountainbike. De wisselende steilheid in het gebied is een fysieke uitdaging. Er zijn talloze mogelijkheden voor het maken van relatief ontspannende tot sportief uitdagende tochten.

http://la-garde-freinet-tourisme.fr/les-randonnees/

http://la-garde-freinet-tourisme.fr/les-parcours-vtt-a-la-garde-freinet/

Met de ‘gewone’ racefiets kunt u tochten maken door rustige landschappen terwijl u door de typische dorpjes van de Haut Var rijdt. Meer noordelijk komt het echte klimwerk. In uw huisje treft u kaarten aan met diverse uitgestippelde routes.

Golfen

De omgeving van Serre Long zal ook golfers aanspreken. Maar liefst 32 golfbanen liggen er in de Provence/Côte d’Azur.

In de directe omgeving van Serre Long noemen we:

Diverse andere activiteiten

In de directe nabijheid is veel te beleven, voor jong en ouder. Een dagtocht op de Middellandse Zee, de uitdagingen van de Gorges du Verdon, kajakken op de rivier ‘Argens’; karten op een van de vele kartbanen, een avonturenpark in Flassans. Voor elk wat wils.