Inrichting keuken: Elk gastenverblijf is uitgerust met een vierpits gastoestel, een koelkast, een combi – magnetron/hete lucht oven, een waterkoker, een broodrooster, een traditioneel koffiezetapparaat en een Nespresso apparaat. Een Senseo koffiezetapparaat kan op verzoek worden neergezet.
Pluche Royal en Lavande zijn voorzien van een afwasmachine.

BBQ & Kaasfondue: Op Serre Long is open vuur verboden. Om toch te kunnen barbecueën, zijn er een elektrische grillplaat of een elektrische barbecue. Voor kaasliefhebbers is er een raclette apparaat en een kaasfondue set. Apparaten aan te vragen bij de beheerders.

Voor de kleintjes: Voor de hele jonge gasten zetten we graag een kinderbedje en een kinderstoel neer.

Vuile was: Er is een gezamenlijk wasruimte ‘buanderie’. € 5,-per draai inclusief wasmiddel. Ook zijn er een strijkplank en strijkijzer.

TV en DVD: Elk gastenverblijf is voorzien van een TV met Nederlandse kanalen en een DVD speler. Serre Long beschikt over een ‘DVD-bibliotheek’ voor groot en klein.

Tuinmeubilair rond het gastenverblijf:  Een tuintafel met comfortabele eetstoelen, twee in rug verstelbare stoelen en een parasol. Bij Pluche Royal, Lavande en Panorama staan ook nog ligbedden.

Voor de koude dagen: Alle gastenverblijven beschikken over een hout- en/of gaskachel. Op het terrein is een grote houtvoorraad.